Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORKUT Şehitlerimiz İçin Sarıkamışta

ORKUT Şehitlerimiz İçin Sarıkamışta

Tamamı din görevlilerinden oluşan 12 kişilik Ordu Din Görevlileri Arama ve Kurtarma Timi ORKUT, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 6-7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine katılmak üzere Kars Sarıkamış’a hareket etti.

İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Gençlik ve Spor il müdürü Mustafa Genç, AFAD il müdürü Osman Işık, Altınordu müftü vekili Fatih Özdemir ve din görevlileri katıldılar.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu,  ORKUT ekibini uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, ORKUT ekibinin diyanet camiasında bir ilk olduğunun altını çizerek “il müftülüğü olarak 2013 yılında tamamı din görevlilerinden oluşan 12 kişilik bu ekibi ordu din görevlileri derneği adına kurduk. Gerekli eğitimleri AFAD ekiplerinden aldıktan sonra ORKUT ekibimiz il genelinde bir çok arama ve kurtarma faaliyetine katıldı ve büyük takdir topaldılar. Sarıkamış şehitlerimizi anma 100. Yıl etkinliklerine daha önce ilimizi temsilen katılmış olan ORKUT ekibimizi bu günde yine ilimizi temsilen Sarıkamış şehitlerimizi 102. Yıl anma etkinliklerine katılmak üzere uğurluyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dua ile yâd ediyoruz. Bu ekipte görev alan arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ordu AFAD İl müdürü Osman Işık ise ORKUT ekibinin orduda kendilerine katılan ilk sivil toplum ekibi olduğunu belirterek “tamamı din görevlilerinden oluşan bu ekip 150 saatlik Afet Acil Durum arama ve kurtarma eğitimlerini tamamlamış tamamı sertifikalarını almış arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bizimle birlikte daha önce il genelinde bir çok arama ve kurtarma faaliyetinde de bulunmuş olan ORKUT ekibimiz bu gün ilimizi temsilen Sarıkamış şehitlerimizi anma etkinliklerine katılmak üzere yola çıkıyorlar. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyor teşekkür ediyorum”  dedi.

Konuşmaların ardından 12 din görevlisinden oluşan ORKUT  ekibi Altınordu belediyesince tahsis edilen araçla Sarıkamış’a hareket ettiler.

Ordu din görevlileri arama kurtarma timi ORKUT Kars Sarıkamış’ta 6-7-8 Ocak tarihlerinde Sarıkamış şehitlerinin 102. Anma yıl dönümü etkinliklerinde orduyu temsilen bulunacaklar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ