Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORYAZ’DA ‘KODLAMA UZMANLIK EĞİTİMİ’

ORYAZ’DA ‘KODLAMA UZMANLIK EĞİTİMİ’
  • EĞİTİM
  • 12 Mart 2021
  • ORYAZ’DA ‘KODLAMA UZMANLIK EĞİTİMİ’ için yorumlar kapalı
  • 187 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Yazılım A.Ş. (ORYAZ) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Kodlama Uygulama Eğitimi” sona ererken eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerler için uzmanlık eğitimleri başlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve Ordu’yu bir yazılım üssü haline getirmek amacıyla temellerini attığı Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORYAZ, kurulduğu günden bu yana yazılım geliştirme, Ar-Ge çalışmaları, danışmanlık hizmetleri ve teknolojik ürünlerin üretimi gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor.

YOĞUN KATILIMLI KURSLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORYAZ’a ilgi her geçen gün artarken bu kapsamda hayata geçirilen “Kodlama Uygulama Eğitimleri” yoğun katılımla gerçekleşti. Talep üzerine üç kez düzenlenen eğitimlere mobil programlama, web programlama ve ardiuno ile robotik kodlama alanlarında 274 kursiyer katıldı. Online olarak hayata geçirilen bu kurslarda başarılı olan katılımcılar web uygulama, mobil uygulama (android ve IOS) geliştirme alanında uzmanlık eğitimi almaya hak kazandı.

UZMANLIK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

ORYAZ tarafından uzmanlık eğitimleri için yapılan planlamaya göre Robotik Kodlama Eğitimi 22 Mart, Web Programlama 24 Mart ve Mobil Programla Eğitimlerinin ise 26 Mart’ta internet üzerinden online olarak yapılması kararlaştırıldı. Eğitimin son aşamasının ise salgın süreci göz önünde bulundurularak yüz yüze uygulamalı olarak yapılması planlandı.

YAZILIMLAR BÜYÜKŞEHİR VE İŞTİRAKLERİ TARAFINDAN ALINACAK

Uzmanlık eğitimlerinin sonunda katılımcılar ile ‘üretim-alım garantili sözleşme’ imzalanarak ürettikleri yazılımlar, Büyükşehir Belediyesi ya da iştirakleri olan şirketler tarafından satın alınacak.

Öte yandan katılımcılara Ordu Büyükşehir Belediyesi DAVET merkezinde kendi işlerini kurma konusunda da imkân verilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ