Ordu Haber – Ordu Ana haber

Su kesintisinin sıklıkla yaşandığı mahalleye OSKİ neşteri vurdu 

Su kesintisinin sıklıkla yaşandığı mahalleye OSKİ neşteri vurdu 
  • GENEL
  • 31 Mayıs 2021
  • Su kesintisinin sıklıkla yaşandığı mahalleye OSKİ neşteri vurdu  için yorumlar kapalı
  • 178 KEZ OKUNDU

Su kesintisinin sıklıkla yaşandığı mahalleye OSKİ neşteri vurdu

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), ilçelerdeki içme suyu sorunlarını çözmeye devam ediyor.

Çatalpınar ilçesi Kıran Mahallesinin içme suyu şebeke hattı sistemi kullanım ömrünü tamamladığı için verimli bir şekilde su iletimi sağlayamıyordu. Sık sık arızalanarak su kesintilerine neden olan içme suyu şebeke hattı için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda OSKİ ekipleri yenileme çalışmalarına başladı.

– “Kıran Mahallesi kesintisiz sağlıklı içme suyu sistemine kavuşacak”

Çalışmalar hakkında açıklama yapan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, göreve geldikleri günden bu yana alt yapıya yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Çatalpınar ilçemize bağlı Kıran Mahallemizde şebeke hatları kullanılamaz hale gelmişti. Şebeke borularında çok sık arıza meydana gelmekte, buna bağlı olarak ciddi oranda su kaybı yaşanmaktaydı. Tüm bu sorunları kökten çözmek ve vatandaşlarımızın kesinti yaşanmadan sağlıklı içme suyu  temin edebilmesi için Kıran Mahallemizin şebeke hatlarını yenilemeye başladık. Toplamda 6.791 metre içme suyu şebeke hattı yenileyeceğimiz projemizde ekiplerimizin yoğun bir şekilde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 2.300 metrelik bölümünü tamamladık. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kıran Mahallesi kesintisiz sağlıklı içme suyu sistemine kavuşacak ve su kayıpları da azalacaktır.”

– Muhtar, Başkan Güler ve ekibine teşekkür etti

Öte yandan Kıran Mahalle Muhtarı Mustafa Akyol çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve sonucunda yaşanılan sıkıntılardan kurtulacaklarını, yenilenen hatlarla birlikte her eve sağlıklı bir şekilde su iletimi sağlanacağını ifade etti.

Muhtar Akydol, ayrıca yapılan içme suyu yatırımından dolayı memnuniyetini dile getirerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ