Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Bu Süreci Hep Birlikte Yürüteceğiz

Vali Sonel, Bu Süreci Hep Birlikte Yürüteceğiz
  • GÜNDEM
  • 29 Nisan 2021
  • Vali Sonel, Bu Süreci Hep Birlikte Yürüteceğiz için yorumlar kapalı
  • 160 KEZ OKUNDU
Ordu Valisi Tuncay Sonel, 29 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki “Tam Kapanma Dönemi”ne ilişkin tedbirlerinin uygulanmasına yönelik toplantı gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Bayram Gale, Perşembe Kaymakamı Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamlarının video konferans yoluyla, Stj. Kaymakamlar Esra Demirtaş, Kerem Tunçer, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.
Toplantıda, İçişleri Bakanlığının genelgesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kamuoyuna duyurulan “Tam Kapanma Dönemi” tedbirlerinin tereddüt edilen kısımlarına açıklık getirildi.
“Çiftçilerimiz İkametgahları İle Çalışacakları Fındık Bahçesi veya Tarla Arasında Gidip, Gelebilecekler”
“Sayın Bakanımızın bizlerle gerçekleştirmiş olduğu toplantıda üzerinde durmuş olduğu konuları sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Tuncay Sonel, “Tam kapanma sürecinde üretim, tedarik, lojistik hizmetlerinin devam etmesi lazım. İlimiz, fındık bölgesi. Fındık üretimi yapan çok sayıda çiftçimiz var. Çiftçilerimizin fındık bahçelerinde çalışma dönemi içerisindeyiz. Tam kapanma dönemi, fındık bahçelerinin imarı, bakımı ve gübrelemesi için bir fırsattır. Fındık bahçelerinde yapılacak gübreleme ve bakım çalışmaları, fındık veriminin artmasına da fayda sağlayacaktır. Çiftçilerimiz ikametgahları ile çalışacakları fındık bahçesi ve tarla arasında gidip, gelebileceklerdir. Fabrika sahipleri veya çalışanları ise, çalıştıkları fabrika ile ikamet ettikleri ev arasında gidip, gelebileceklerdir. Kolluk güçlerimizin yaptıkları denetimlerde bakacakları hususlar bunlar olacaktır. Yani muafiyetlerin istismar edilmesine fırsat verilmeyecektir” dedi.
“İl Dışından Gelen Vatandaşlarımız, Kimseyle Temas Etmemeli ve 4-5 Gün Süreyle Bireysel Tedbirlerini Almalı”
Önemli bir konuya dikkat çeken Vali Sonel, “İl dışından gelen vatandaşlarımız oluyor. 772 mahalle muhtarımıza mesaj geçmek suretiyle uyaracağız. Her Kaymakamımız ilçelerindeki muhtarlarımızı uyarsınlar. İl dışından gelen vatandaşlarımız, 4-5 gün süreyle bireysel tedbirlerini almalılar. Kimseyle temas etmemeliler. Ev gezmeleri yapmamalılar. Bu konuda mahalle muhtarlarımız, mahallelerine il dışından gelenleri uyarmalılar” diye konuştu.
“Sağlık Hizmetlerimiz Aksamadan Devam Edecek”
Tam kapanma sürecinde sağlık hizmetlerinin aksamadan devam edeceğini ifade eden Vali Sonel, “Bu süreçte, aşısını yaptıracak vatandaşlarımız, sağlık kuruluşlarına rahatlıkla gidebileceklerdir. Hastanelerimizde sağlık hizmetleri aksamadan devam edecek. Ancak, hastalarımız MHRS sistemi üzerinden mutlaka randevu almaları gerekiyor. Sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli tedbirleri aldık” şeklinde konuştu.
“Sokak Hayvanlarının Beslenmesi Hususunda Azami Hassasiyeti Gösterelim”
İlçe kaymakamlarından, sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda azami hassasiyeti göstermelerini isteyen Vali Sonel, “Sokak hayvanlarının bakımını bizatihi kaymakamlarımızın be belediye başkanlarımızın gözetiminde yapalım. Hatta yemlerini biz alalım. Hepimiz sokak hayvanları konusunda hassasız. Sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu konuya gereken hassasiyeti gösterelim. Hayvan besleyenlere de gerekli kolaylığı sağlayalım” dedi.
İlçe Kaymakamlarından, sahada görünür olmalarını ve sahayı boş bırakmamalarını da isteyen Vali Tuncay Sonel, vatandaşlarımızın fırını, marketi bahane edip, eline poşeti alıp sahilde veya sokaklarda dolaşamayacaklarını, cenazelere az sayıda katılım konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini, site yöneticilerinin kendi sitelerini kontrol ve denetimini yapmaları konularında da uyarılarda bulundu ve “Ordu genelinde vaka sayılarımızda düşüşler oldu. Bu süreci de Ordulu hemşehrilerimizle birlikte yürüterek vakaların inşallah daha da düşeceğini birlikte göreceğiz” dedi.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ