Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Kapalı İşyerlerimizi Düşünerek, Toparlanmalıyız

Vali Sonel, Kapalı İşyerlerimizi Düşünerek, Toparlanmalıyız
  • GENEL
  • 03 Mart 2021
  • Vali Sonel, Kapalı İşyerlerimizi Düşünerek, Toparlanmalıyız için yorumlar kapalı
  • 195 KEZ OKUNDU

Vali Tuncay Sonel, Koronavirüs salgını nedeniyle Kontrollü Normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığımızca 4 Mart 2021 Perşembe günü başlatılacak “Dinamik Denetim Modeli” uygulaması öncesinde ilimizdeki Meslek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, istişarede bulundu.
Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve İlçe Kaymakamlarının video konferans yoluyla katıldığı istişare toplantısına, Vali Yardımcısı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Coşkun, Ordu Şoförler Odası Başkanı Adem Yavuz, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaya, Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, Ordu Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Savaş Şimşek katıldı.
Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Sabah saatlerinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından 81 il valisinin katılımıyla video konferans toplantısı yapıldığına dikkat çekerek, “Sayın Bakanımızın toplantıda üzerinde önemle durduğu birkaç konuyu siz değerli Ordu ailemizle paylaşacağız” diyerek, toplantının amacı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
”Pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor” diyen Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu destek ve güçle, Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu kararlarla bu işi başından beri çok sıkı tutmaya gayret ediyoruz. Bugünden sonra da daha sıkı bir şekilde alanda olacağız ve bu illetten kurtulacağız” dedi.
“Kontrollü Normalleşme Dönemindeyiz?”
Salgın nedeniyle kontrollü normalleşme döneminde olunduğuna vurgu yapan Vali Sonel, ”Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz ve bunu birlikte başaracağız. Bu toplantıda, Ordu’muzun çok kıymetli meslek odaları, başkanları, bazı il müdürlerimizle bir araya geldik. Ayrıca şu an online olarak internet üzerinden bağlantı yaptığımız 19 ilçe kaymakam arkadaşımız da hazır. Bu toplantımızda, Ordu Ailesi olarak neler yapabiliriz? Bunu konuşacağız. Bunun istişaresini yapacağız” diye konuştu.
“Covid-19’u Hep Beraber Yeneceğiz”
Ordu’nun çok yüksek riskli 17 il arasında yer aldığının altını çizen Vali Tuncay Sonel, “Arkadaşlarımız sahada çalışıyor, baştan itibaren çok gayret gösteriyoruz. Ama yine de böyle bir durumla karşı karşıyayız. Aralık ayında yoğun bakım ve servis konusunda hastanelerimizde yoğunluk yaşamıştık. Şu an yoğun bakımlarda, servislerimizde sıkıntımız yok. Ordu ailesi olarak, bu salonda olanlar, olmayanlar hep beraber alana tam saha press yapacağız ve Allah’ın izniyle birkaç hafta içerisinde devletimizle, milletimizle, Ordu ailesi olarak covid-19’u düşüşe geçireceğiz” dedi.
“Perşembe Günü 81 İl’de Eşzamanlı Denetim Yapılacak”
Vali Tuncay Sonel, 4 Mart 2021 Perşembe günü itibariyle 81 ilde eş vakitli denetimler yapılacağını hatırlatarak, “4 Mart 2021 Perşembe günü 19 ilçe Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, Emniyetimiz, Jandarmamız, Sağlık Çalışanlarımız, İl Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz, Defterdarımız, ilgili birim arkadaşlarımızla birlikte sahada olacağız. İlin Valisi olarak, Vali yardımcısı arkadaşlarımız da yarın ve sonraki günlerde de denetimlere devam edeceğiz. Meslek odası arkadaşlarımızı yarın sahada görmek istiyoruz. Sahaya çıkarken de maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde denetimler yapacağız. Allah’ın izniyle bu işi atlatacağımıza inanıyorum.Bu durum bizleri üzüyor. Bizimde esnaflarımız var. Esnaflarımızı, kapalı olan yerlerimizi düşünerek, bir an önce toparlamamız gerekiyor. Covid 19 ile mücadelede başarılı olacağımıza, toparlayacağımıza gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.
Anonslar önemli
“Kıymetli Hemşehrilerim; Salgın nedeniyle Kontrollü Normalleşme dönemindeyiz. Hayatımızın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İnşallah birlikte başaracağız” şeklindeki anonslar 19 ilçemizde de sıklıkla yapılacak.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da, Ordu’nun Koronavirüs durumu hakkında toplantıya katılanları bilgilendirerek, yapılması gereken çalışmalar ve uygulamalarla ilgili düşüncelerini paylaştı.
Ordu’daki günlük pozitif vaka sayısının Aralık ayındaki günlük sayının üçte biri oranında olduğunu, izolasyon ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantıya katılanların diğer katılımcılar da, Ordu’da Covid-19 salgınındaki vaka sayılarının düşürülmesi için alınması gereken önlemler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ