Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Sonel, Rehavete Kapılmadan Covid-19 Salgını İle Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Vali Sonel, Rehavete Kapılmadan Covid-19 Salgını İle Mücadelemizi Sürdüreceğiz
  • GÜNDEM
  • 18 Ocak 2021
  • Vali Sonel, Rehavete Kapılmadan Covid-19 Salgını İle Mücadelemizi Sürdüreceğiz için yorumlar kapalı
  • 182 KEZ OKUNDU

Her hafta Pazartesi günleri Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin başlangıcından bugüne kadar Ordu’da yapılan testler ve sonuçlarının, vaka durumunun, tedavi süreçlerinin ve filyasyon çalışmalarının ele alındığı toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapılarak, Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı.

Covid-19 salgını ile mücadele çalışmalarının en başında yer alan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Vali Tuncay Sonel, “Ülkemizde, Covid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak için çok ciddi bir mücadele yürütülmektedir. Bu mücadeleyi verenlerin en başında da sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Yine sahada çalışan, koruma ve denetim çalışmalarını yürüten mülki amirlerimiz, emniyet, jandarma, zabıta ve diğer kamu görevlilerimiz var. Hepsinin çok emeği ve gayretleri var. Bir yıla yakındır devam eden bu mücadeleyi sürdürmek kolay değildir. Allah hepsinden razı olsun. Yürütülen bu mücadele sayesinde ilimizde aktif vaka sayısında ciddi manada düşüş yaşandı. Ancak, rehavete kapılmadan bu mücadelemizi sürdüreceğiz. İlçe Kaymakamlarımızla birlikte saha denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu hafta da, hafta sonları da dahil olmak üzere saha denetimlerimizi tüm il genelinde yapacağız. Havaların daha da soğudu bu günlerde vatandaşlarımızdan alınan tedbirlere riayet etmelerini, evlerine misafir kabul etmemelerini, misafirliğe gitmemelerini, taziyede bulunmamalarını istiyoruz. Diğer taraftan, ülkemizde aşı çalışmalarına başlandı. Belirlenen öncelik sırasına göre aşılama çalışmaları devam ediyor. İnsanlarımızın sağlığı, toplum sağlığı için tüm vatandaşlarımızın covid aşısı yaptırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları da Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ