Ordu Haber – Ordu Ana haber

Vali Tuncay Sonel, Gazetecilik çağının en önemli mesleklerinden biridir.

Vali Tuncay Sonel, Gazetecilik çağının en önemli mesleklerinden biridir.
  • GÜNCEL
  • 09 Ocak 2022
  • Vali Tuncay Sonel, Gazetecilik çağının en önemli mesleklerinden biridir. için yorumlar kapalı
  • 170 KEZ OKUNDU

Gazetecilik; toplumun gereksinim duyduğu haberleri üreten, tanık olduğu olayları ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak doğru, tarafsız ve kişilik haklarına saygı göstererek aktaran ve bunlardan dolayı içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir.

Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır.

Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir.

İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

Ülkemizin ve İlimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplumdaki mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerimizin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerini takdirle karşılarken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bütün gazetecilerimize sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ