Ordu Haber – Ordu Ana haber

VEKTÖRLE MÜCADELE EKİPLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

VEKTÖRLE MÜCADELE EKİPLERİNE EĞİTİM VERİLDİ
  • EĞİTİM
  • 11 Mart 2021
  • VEKTÖRLE MÜCADELE EKİPLERİNE EĞİTİM VERİLDİ için yorumlar kapalı
  • 177 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi kent genelinde düzenli olarak vektörle mücadele çalışmalarını yürütürken, çalışmaların daha verimli olmasını sağlamak için ekiplerine eğitim veriyor.

Türkiye’nin önde gelen isimleri arasında yer alan Antalya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin tarafından, Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerine eğitim verildi. Gerçekleştirilen eğitimde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin vektörle mücadele, biyosidal ürün etiketlendirilmesiyle ruhsatlandırılması ve entomoloji alanında Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teorik ve uygulamalı olarak bilgilerini aktardı.

“DOĞAYA DAHA AZ KİMYASAL BULAŞMIŞ OLACAK”

Eğitim önce açıklamalarda bulunan Antalya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “25 seneye yakındır böceklerle mücadele ve ilaçlama konusunda birçok kuruma eğitimler gerçekleştiriyorum. Bugün de Ordu Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak ilaçlama hizmetinde çalışan arkadaşlarımıza eğitim vermeye geldim. Bölgede haşerelerle Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz mücadele ediyorlar. Bugün bu eğitimde arkadaşlarımızın Ordu’da daha başarılı nasıl olabilirler, uygulamalarda nelere dikkat edebilirler, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelede kullandıkları ilaçları nasıl uygulamalılar gibi konularda bilgiler vereceğiz. Bu sayede doğaya daha az kimyasal bulaşmış olacak” dedi.

Ülkenin suyunu, toprağını ve havasını korumak için vatandaşlara aynı zamanda uyarıda bulunan Prof. Dr. Çetin, vatandaşların da bu husus konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ