Ordu Haber – Ordu Ana haber

Yaklaşık 100 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Yaklaşık 100 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
  • GENEL
  • 21 Ocak 2017
  • Yaklaşık 100 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı için yorumlar kapalı
  • 592 KEZ OKUNDU

Ordu ilinin kültür ve sanat hayatına önemli katkı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında sanat galerisinde yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladı. Galeri, üstlendiği misyonla da bölgede adından sıkça söz ettirmeye başladı.
Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk-İslam sanatlarının yaşatılması, sosyal ve kültürel motiflerin sürdürülmesi ve sonraki kuşaklara aktarılması için Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hayata geçirilen ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi ağırladığı misafir sayısıyla da dikkat çekiyor.
2016’DA 10 SERGİ AÇILDI
Ordu Büyükşehir Belediyesi merkez yerleşkesinde 650 m2lik alanda hizmet veren sanat galerisini, 2016 yılında 98 bin 782 kişi ziyaret etti. Yıl içerisinde toplam 10 farklı serginin görücüye çıktığı sanat galerisinde “Aşk-ı Nebi Temalı Hilye-i Şerif”, “4 Mevsim Ordu Fotoğrafları”, “Bir Hilâl Uğruna”, Zaferin 101. Yılında Çanakkale 1915”, “Ordu Resim Grafik ve İllüstrasyon”, “ORMEK Yıl Sonu”, “OBB Projeler”, “Kalemin Bereketi”, “Belki Şehre Bir Film Gelir” ve “Ebrudan Yeşerenler” adlı sergiler Ordulularla buluştu.
BÖLGEDE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Başkan Enver Yılmaz, “Sanatsal faaliyetlerin kentimizin prestijini ve küresel konumunu daha yüksek seviyelere taşıyacağı bilinciyle yerelde ve ulusalda insanımıza kültürel ve sanatsal yatırım yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bölgemiz ve ülkemizin sayılı sanat galerilerinden birini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız süreç, bu konuda ne denli başarılı olduğumuzun da bir göstergesidir. Galerimiz üstlendiği misyonla bölgemizde adından sıkça söz ettiriyor. Sanat galerimizde yerel, ulusal ve uluslararası ölçekteki çalışmaları sergiliyoruz. Sergilerimizin daha geniş kesimlere ulaşması için internet üzerinden de ‘sanal tur’ adıyla hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız, artık sanat.ordu.bel.tr adresine girerek 360 derece turla sanal ortamda galerimizi ziyaret edebiliyor. Bu çalışmayla sanatseverlerin birbirinden özel eserlere daha kolay ve hızlı erişmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ