Ordu Haber – Ordu Ana haber

YOROZ DAĞ SPORUNA AÇILIYOR

YOROZ DAĞ SPORUNA AÇILIYOR
  • SPOR
  • 10 Ağustos 2021
  • YOROZ DAĞ SPORUNA AÇILIYOR için yorumlar kapalı
  • 175 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla cazibesi artan Yoroz Kent Ormanı, dağcılık ve kaya tırmanış sporlarına açılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı çalışmalarla Yoroz Kent Ormanı’nda tırmanış parkuru oluşturularak yeni sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Haziran 2006’da Kent Ormanı ilan edilen 900 metre yüksekliğindeki Yoroz, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla bambaşka bir kimliğe büründü.

YOROZ’UN CAZİBESİ ARTTI

Başkan Güler’in Ordu ilinde var olan turizm alanlarının daha cazip hale getirilmesi ve turistik cazibeli mesire alanlarının arttırılması amacıyla Yoroz Kent Ormanı’nda başlattığı çalışmalarda sona gelindi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu kapsamda yürüyüş basamaklarının yenilenmesi, zirveye yakın bir alana kadar ulaşım sağlayan ve acil durumlar dışında araç trafiğine kapalı bisiklet yolu, at safari pistleri ve yürüyüş parkuru üzerine oturma bankları ile piknik masası yerleştirme çalışmalarını tamamladı.

HERKESİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Zirve noktasına seyir terası yapımı ve yürüyüş güzergâhı boyunca inşa edilecek olan kamelya çalışmaları ise devam ediyor. Yapılan çalışmalarla yeni bir kimlik kazanan Yoroz Kent Ormanı ziyaretçilerinde beğenisini kazanıyor.

DAĞCILIK VE KAYA TIRMANIŞ SPORLARINA AÇILIYOR

Çalışmaların ardından cazibesi artan Yoroz Kent Ormanı Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile dağcılık sporuna açılıyor. Bünyesinde barındırdığı doğal tırmanış alanları ile dağcılık sporuna ilgi duyan herkesin ilgisini çeken Yoroz, oluşturulacak olan tırmanma parkurları ile dağcılık ve kaya tırmanışı sporuna hizmet verecek.

KAYA TIRMANIŞ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Yoroz Kent Ormanı’nda planlanan çalışmalarla ilgili yerinde tespit amaçlı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü iş birliği ile tırmanış etkinliği gerçekleştirildi. Tırmanışa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yılmaz Seferoğlu ve kulüp üyeleri katıldı.

BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “YOROZ’U DAĞCILIK VE KAYA TIRMANIŞINA KAZANDIRIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yoroz’da yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Yoroz’un cazibesinin her geçen gün daha da arttığını belirtti.

Yoroz’u dağcılık ve kaya tırmanış sporlarına açmak için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Suyabatmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Yoroz Kent Ormanı’nın cazibesini artırmaya devam ediyoruz. Yoroz’da Orman Genel Müdürlüğümüz iş birliğinde yürüttüğümüz çalışma neticesinde açılan yol ile acil durumda ilk yardım müdahaleleri ve itfaiyenin yangınlara karşı müdahalesini kolaylaştırdık. Aynı zamanda açılan bu yolu bisiklet safari turu etkinliklerine kazandırdık. Ayrıca yürüyüş yolları, merdivenlerin iyileştirilmesi ve oturma bankaları çalışmalarıyla Yoroz’u bir macera alanı, ailenizle birlikte keyifli zamanlar geçireceğiniz bir mekâna çevirdik.

Şimdi ise Yoroz’u dağcılık ve kaya tırmanışına kazandırıyoruz. Bu anlamda gerekli ekiplerin incelemesi ve profesyonel ekiplerin belirleyeceği parkurları Yoroz Tırmanma Parkuru adıyla Ordu’muza kazandırarak cazibesini daha da artırmış olacağız. Belirlenen alanları en kısa sürede tüm sporseverlerin ve maceracıların kullanımına açacağız. Bu parkur ile birlikte Ordu dışındaki tırmanış sporcularına ve macera severlere de yeni bir çekim ve destinasyon alanı oluşturmuş olacağız” dedi.

DAĞCILARDAN YOROZ PARKURUNA ÖVGÜ

Düzenlenen etkinliğe katılan ve kulüp üyeleri ile birlikte tırmanış gerçekleştiren Ordu Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yılmaz Seferoğlu, Yoroz’un tırmanış eğitimleri için çok uygun olduğunu vurguladı.

Federasyon’a gidecek olan sporcuların ön eğitimini Yoroz’da alacağını aktaran Seferoğlu, “Yoroz’u temel tırmanış eğitimi ve iple iniş teknikleri konularında sporcularımıza eğitim vermek amaçlı kullanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Yoroz’da yeni tırmanış rotaları oluşturmayı planlıyoruz. Federasyon eğitimlerine çok sporcu gönderiyoruz. Bu sporcuların ön eğitimini vermek için Yoroz bizim için çok önemli. Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile burayı çok özel bir hale getirerek eğitimlerimize burada devam edeceğiz” diye konuştu.

Yoroz’da tırmanış yapan sporcularda parkurlardan memnun kaldıklarını dile getirerek alanın dağcılık ve kaya tırmanışına açılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını sözlerine eklediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ