Ordu Haber – Ordu Ana haber

Zabıta, Denetimlere Aralıksız Devam Ediyor

Zabıta, Denetimlere Aralıksız Devam Ediyor
  • GENEL
  • 27 Ocak 2017
  • Zabıta, Denetimlere Aralıksız Devam Ediyor için yorumlar kapalı
  • 626 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı 2016 yılı içerisinde, yetki alanında bulunan iş yerlerini ve toplu taşıma araçlarını denetledi. Yapılan denetimler sonucunda kurullara uymayanlar hakkında idari yaptırımlarda bulunuldu.

BİNLERCE DENETİM YAPILDI

Vatandaşın sağlığı ve huzurunu korumak amacıyla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde denetim çalışmalarına aralıksız devam eden zabıta ekipleri, 2016 yılında 198 fırın ve pastane, 141 oto galeri başta olmak üzere toplam 1.489 iş yerini denetledi. Ayrıca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde 237 iş yerinde kontrollerde bulunan ekipler, ALO 153 hattına gelen 2 bin 766 adet şikâyeti de değerlendirerek çözüme kavuşturdu.

KURALLARA UYMAYANLARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

2016 yılı içerisinde 2 bin 700 toplu taşıma aracını da denetleyen Büyükşehir ekipleri, araçlarda yapılan detaylı incelemede öğrenci ve personellerin can güvenliğini sağlamak ve olası sorunların önüne geçmek amacıyla yönetmelikte belirtildiği şekilde servis araçlarının yaş kriteri, yol belgesi, okul taşıtı yazısı, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, koltuk sayısı ve koltukların uygunluğu, farlar ve stepne gibi bulunması gereken özelliklerinin tam olup olmadığını tek tek kontrol ediyor.

SORUMLULAR HAKKINDA YAPTIRIMLAR UYGULANDI
Toplu taşıma araçlarına ait duraklar, yaya kaldırımları, engelli park yeri ve yollarını işgal eden 3 bin 367 araç sahibi hakkında yasal işlem yapan zabıta ekipleri, yıl içerisinde 4 bin 138 adet idari yaptırımda bulundu.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Vatandaşların sağlığı ve toplum huzurunun muhafaza edilmesi amacıyla denetimlerin devam edeceğini bildiren zabıta ekipleri, okullar başta olmak üzere, iş yerleriyle ilgili belge ve izinlerin tam olması, eksik olan belgelerin bir an önce tamamlaması, hijyen kurallarına uyulması ve yaya kaldırımlarının işgal edilmemesi konusunda daha dikkatli davranılmasını ve toplu taşıma işi yapanların da kurallara harfiyen riayet edilmesinin gerektiğini söyledi. Ayrıca ekipler yaşanacak olumsuzlukların 7/24 Alo Zabıta 153 hattını bildirilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ