Ordu Haber – Ordu Ana haber

ZABITADAN FIRINLARA GRAMAJ DENETİMİ!

ZABITADAN FIRINLARA GRAMAJ DENETİMİ!
  • EKONOMİ
  • 21 Aralık 2021
  • ZABITADAN FIRINLARA GRAMAJ DENETİMİ! için yorumlar kapalı
  • 160 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için 19 ilçede fırın denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler 19 ilçede faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetler başta olmak üzere rutin denetimlere ara vermeden devam eden ekipler fırınlarda gramaj, hijyen, fiyat ve tarife denetimi gerçekleştiriyor.

19 ilçede 150 fırında gerçekleştirilen denetimlerde usule uygun üretim yapmayan 55 fırına cezai işlem uygulanırken, el konulan gramajı eksik ekmekler aş evlerine gönderildi.

150 FIRIN DENETLENDİ 55 FIRINA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 19 ilçede yürütülen denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi. Rutin olarak yapılacak olan denetimlerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için 19 ilçede faaliyette bulunan fırınlarda denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, fiyat Tarifesi, gramaj kontrolü (tespit edilmesi halinde video kaydı alınması açık tutanak tutulması yada ticaret il müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile iletişime geçerek işlem yapılması), gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde çalışan personelin bone, eldiven, cerrahi yüz maskesi ve önlük kullanmaması, iş yerlerinde çöp koymaya uygun çöp kabı bulundurmamak, fırın bacalarında standartlarına uygun kurum tutucu filtre bulundurmamak, periyodik temizlik ve bakımlarını yaptırmamak, standartlara uygun yangın tüpü kullanmayan ve bulundurmayan gibi hususlar göz önüne alınarak denetim yapılmıştır. 19 ilçede 150 fırının denetlendiği çalışmada kurallara uygunluk göstermeyen 55 fırın ile ilgili tutanak düzenlenmiştir. Ayrıca gramajı eksik olan unlu mamullere el konularak aş evlerine gönderilmiştir. Vatandaşlarımız şikâyetlerini, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile Alo 174 Gıda hattını arayarak belirtebilirler. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi olarak 19 ilçede denetimlere ara vermeden devam edilecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ