Ordu Haber – Ordu Ana haber

ZABITADAN HURDA ARAÇ DENETİMİ

ZABITADAN HURDA ARAÇ DENETİMİ
  • ASAYİŞ
  • 19 Mart 2021
  • ZABITADAN HURDA ARAÇ DENETİMİ için yorumlar kapalı
  • 182 KEZ OKUNDU

Ordu genelinde yol kenarlarına ve boş alanlara bırakılarak ulaşıma engel olan ve görüntü kirliliğine yol açan hurda araçlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tespit edilerek çekilmesi sağlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri il genelinde trafiğe engel teşkil eden ve görüntü kirliliğine sebep olan hurda araçların kaldırılması amacıyla çalışma yürütüyor. Zabıta ekipleri yaptığı bu çalışma ile yaya güvenliği, trafik ve temiz çevre bilinci oluşturmayı hedefliyor.

Bu kapsamda son 1 ayda 22 hurda aracın sahiplerini tespit eden zabıta ekipleri, yapılan tebligatın ardından hurda araçların kaldırılmasını sağladı.

HURDA ARAÇLARIN SAHİPLERİ BELİRLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kent içindeki ulaşımını rahatlatacak, vatandaşların sorunlarına çare olacak hizmetlerine devam ediyor. Ulaşımı engelleyen faktörlere anında müdahale eden zabıta ekipleri; kullanımdan düşmüş, başıboş hurda araçlara da müdahale ederek oluşabilecek aksamaları önlüyor. Ekipler hem kendi gözlem ve çalışmalarıyla tespit ettiği hem de vatandaşlardan gelen taleplere göre hurda araçlara müdahale ediyor.

22 HURDA ARAÇ ÇEKİLDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerle sahipleri tarafından gelişi güzel terk edilmiş, yaya ve trafik güvenliğini riske atan hurda araçların kaldırılmasını sağlıyor. Son 1 ay içinde 22 hurda aracı tespit eden zabıta ekipleri, bu araçların sahiplerine ulaşarak bulunduğu noktadan kaldırmasını sağladı. Denetimlere yoğun olarak devam eden ekipler bu çalışmayı 19 ilçede yürütüyor.

HEDEFİMİZ TEMİZ ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Ekiplerimiz, sahipleri tarafından çürümeye bırakılan içinde her türlü haşere gibi zararlının barındığı, doğaya ve çevreye zarar verebilecek olan hurda araçlar için çalışma başlattı. 19 ilçemizi kapsayacak çalışmalarımızda temel amaç temiz çevre bilincini oluşturmak. Bunun için çalışmalarımıza ara vermeden diğer ilçelerimizi de kapsayacak şekilde devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz çevrelerinde bulunan bu tarz hurda ve terk edilmiş araçlar konusunda bizlerle iletişime geçmeleridir” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ