Ordu Haber – Ordu Ana haber

BASIN AÇIKLAMASI HÜSRANI

BASIN AÇIKLAMASI HÜSRANI
  • GENEL
  • 15 Nisan 2022
  • BASIN AÇIKLAMASI HÜSRANI için yorumlar kapalı
  • 106 KEZ OKUNDU

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işçi maaş farklarını yatırmadığı iddiasıyla bir süredir gündemi meşgul eden ve Belediye Meydanında basın açıklaması düzenleyeceklerini açıklayan kesim hüsrana uğradı.
İşçi ve işçi yakınlarının katılacağı söylenen basın açıklamasına sol, sosyalist, eski tip sendika başkanları ve genel oyları yüzde 1’i zor bulan partilerin temsilcileri olmak üzere yaklaşık 40 kişi katılabildi.
Televizyoncu Akın Çiçek’in başını çektiği basın açıklamasında eline mikrofonu alan İP, CHP, SP, DEVA gibi parti temsilcilerinin kısa cümleler kullandıktan hemen sonra alanı terkettiği gözlendi. Basın açıklamasının 10. dakikasından itibaren alan boşalmaya başladı.
Açıklamaya katılanlar arasında ilginç bir isim dikkati çekti. Belediye-İş Sendikası eski başkanı Selim Yöndem alanda işçi hakkından bahsetti. 2011-2014 yılları arasında işçi maaşından kesilen sendika aidatlarını 4 yıl boyunca Belediye-İş Sendikasına toplam 1 milyon lira tutan işçi aidatını Belediyenin başka alanlarda kullanmasına göz yumduğu iddia edilen Selim Yöndem alanda bulunan bir başka isimdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi işçilerinin Hak-İş’e geçmesinin ardından mahkemeye giden Belediye-İş, zamanında ödenmeyen 1 milyon lirayı 5 milyon lira olarak tahsil etti. 4 milyon lirayı Orduluların cebinden ödeten Selim Yöndem, uzatılan mikrofona ‘işçi hakkı edebiyatı’ yaptı.

Alanda bulunan küçük sağ parti temsilcilerinin de ideolojik mantıkla hareket eden sosyalist isimlere omuz çıkması da ‘Stockholm sendromu’ olarak yorumlandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ