Ordu Haber – Ordu Ana haber

ORDU’DA İP PROVOKASYONU

ORDU’DA İP PROVOKASYONU
  • GENEL
  • 05 Nisan 2024
  • ORDU’DA İP PROVOKASYONU için yorumlar kapalı
  • 41 KEZ OKUNDU

Ordu’da İyi Parti (İP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçimi kaybetmesine rağmen bir haftadır yanlış ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya devam ediyor.
Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sonuçlarına göre Büyükşehir seçiminde 30 bin 660 geçersiz oyun kullanıldığının belirlenmesine rağmen geçersiz oy miktarının 93 bin olduğunu iddia etmeye devam ediyor.
Gerçek rakam Yüksek Seçimi Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasına, tüm TV ve haber sitelerinde gösterilmesine rağmen İP Adayı Enver Yılmaz’ın ısrarla 93 bin geçersiz oy iddia etmesi toplumda şaşkınlıkla karşılanıyor.
SEÇİM BİTTİ, İP ADAYININ DERDİ BİTMEDİ
Ordu’da 31 Mart 2024 günü yapılan yerel seçimlerde 604 bin 851 olan toplam seçmenden 486 bin 737’si sandığa gitti. Yapılan sayımlarda 456 bin 77 seçmenin oyu geçerli olurken 30 bin 660 oy geçersiz sayıldı.
Bu sonuçlarla AK Parti ve Cumhur İttifakı Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40 ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. En yakın takipçisi Enver Yılmaz ise yüzde 36.5 oy aldı.
YSK RAKAMLARI İP ADAYINI YALANLIYOR
Ancak seçim gecesi sonuçlarının ardından oylarının çalındığını iddia etmeye başlayan İP Adayı Yılmaz, seçimde 93 bin geçersiz oy kullanıldığını, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu iddia etti.
Ancak YSK Verilerine göre Türkiye genelinde kullanılan toplam oy 48 milyon 256 bin 541 olarak tespit edilirken geçerli oy 46 milyon 46 bin 499 oldu. Geçersiz oy sayısı ise 2 milyon 210 bin 42 olarak açıklandı. Buna göre Türkiye geçersiz oy ortalaması yüzde 4.8 olarak gerçekleşti.
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ’NDE GEÇERSİZ OY MİKTARI BİRBİRİNE YAKIN
Yine 31 Mart 2024 seçimlerinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tablo hemen hemen aynı gerçekleşti. Buna göre Samsun’da geçersiz oy miktarı yüzde 6, Trabzon’da yüzde 6, Ordu’da yüzde 6, Giresun’da yüzde 4 ve Rize’de yüzde 5 olarak gerçekleşti.
KENDİ SEÇİMİNDE BİLE GEÇERSİZ OY ORANI YÜZDE 5.8
2014 yılında AK Parti’nin adayı olan Enver Yılmaz’ın Başkan seçildiği 31 Mart 2014 seçimlerinde Ordu’nun geçersiz oy miktarı 25 bin olarak kesinleşmişti. Bu rakam yüzde 5.8’e tekabül ediyor.
Yine 2014 yılında Türkiye genelinde geçersiz oy oranı yüzde 4.4 idi.
Buna göre Enver Yılmaz’ın seçildiği seçimlerdeki geçersiz oy miktarı Türkiye ortalamasının üzerindeydi.
İP ADAYI ENVER YILMAZ TOPLUMU PROVOKE EDİYOR
Tüm bu rakamlara ve Ordu’da geçersiz oy miktarının hemen her seçimde birbirine yakın olmasına rağmen Enver Yılmaz’ın 93 bin rakamını nasıl bulduğu ve saydığı merak ediliyor. Bir hukukçu olmasına rağmen Yılmaz’ın yalan ve yanlış rakamlarla toplumu provoke etmeye çalışması şaşkınlıkla karşılanıyor.
YENİDEN SAYIMDA SONUÇ DEĞİŞMEDİ
Yılmaz’ın itirazı üzerine tüm ilçelerde İlçe Seçim Kurulları tarafından itiraz edilen sandıklarda tekrar sayım yapıldı. Yapılan sayımlarda ise sonuç değişmedi. Hatta bazı ilçelerde AK Parti’nin oyunda artış gözlendi.
Ancak Yılmaz, bu kararlara rağmen İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ