Ordu Haber – Ordu Ana haber

“Bizler ekonominin temel taşlarını oluşturuyoruz”

“Bizler ekonominin temel taşlarını oluşturuyoruz”
  • GENEL
  • 04 Kasım 2019
  • “Bizler ekonominin temel taşlarını oluşturuyoruz” için yorumlar kapalı
  • 418 KEZ OKUNDU

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yahya Arıkan, “Bizler ekonominin temel taşlarını, kılcal damarlarını oluşturan ve özellikle mükellefler ve devlet arasında köprü görevi üstelenen önemli bir görevi üstleniyoruz.” dedi.

Arıkan, yaptığı açıklamada, 12-13 Ekim’de yapılan TÜRMOB genel kurul seçiminin yapıldığını belirterek, seçime katılım gösteren tüm delegelere teşekkür etti.

TÜRMOB’un 77 mali müşavirler odası, 8 yeminli mali müşavir odası olan ve yaklaşık 115 bin mali müşavir, 5 bin de yeminli mali müşavir olmak üzere 120 bin kişilik bir camia olduğunu ifade eden Arıkan, yapılan genel kurula yüzde 80 oranında katılım gösterilmesinin meslek adına son derece sevindirici olduğunu söyledi.

TÜRMOB’un Türkiye’ye sorumlulukları olan bir camia olduğunun altını çizen Arıkan, “Çünkü bizler ekonominin temel taşlarını, kılcal damarlarını oluşturan ve özellikle mükellefler ve devlet arasında köprü görevi üstelenen önemli bir görevi üstleniyoruz.” diye konuştu.

En büyük hayallerinin ülkenin büyümesi olduğunu vurgulayan Arıkan, “Daha gelişmiş ülkelerden daha güzel seviyelere gitmek bizim en büyük hayalimizin başında geliyor. Bu nedenle mali müşavirlerin kayıt tutmanın yanında önündeki en büyük misyonu işletmeleri büyüten Avrupa’daki diğer ülkelerle rekabet edebilen Türkiye oluşumunda biz mali müşavirlere büyük görevler düşecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de dijital bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Arıkan, bunun en büyük mağduriyetini de meslek mensuplarının yaşadığını ifade etti.

Meslektaşlarını bu dijital dönüşüme en iyi şekilde hazırlayacaklarının belirten Arıkan, meslektaşlarının sorunlarını çözme noktasında ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

“Mali müşavir mesleğinin daha kaliteli yapılması, özellikle gelişmiş ülkelerdeki gibi daha iyi hizmet vermesi, önceliklerimiz arasında yer alacaktır” diyen Arıkan, bu konuda tüm meslek mensuplarının elini taşın altına koymaya hazır olduğunu dile getirdi.

Arıkan, mecliste vergi tasarı olduğunu kaydederek, bu süreçte kendilerinden görüş alınmamasının ise üzüntü verici olduğunu söyledi.

Bu tip vergi yasalarının çok aceleyle çıkarılıp hayata geçirilmesinin çok sağlıklı olmayacağını savunan Arıkan, bu tasarının iyice tartışılması gerektiğini vurguladı.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın çalışmalarına da değinen Arıkan, başarılı çalışmalarından dolayı oda başkanı Bahadır Baş ve ekibine teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ