Ordu Haber – Ordu Ana haber

EXPOBEL’İN GÖZDESİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

EXPOBEL’İN GÖZDESİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
  • GENEL
  • 08 Ekim 2021
  • EXPOBEL’İN GÖZDESİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ için yorumlar kapalı
  • 243 KEZ OKUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’de düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’nın gözdesi oldu.

Gaziantep’de düzenlenen, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenleyiciler, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketicileri bir araya getiren EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı yoğun katılımla devam ediyor.

BÜYÜKŞEHRİN ÇALŞMALARI BEĞENİ KAZANDI

Fuarda yerini alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yazılım, enerji, şehircilik ve tarım alanında hayata geçirdiği yatırımlarla ilgiyi üstüne çekiyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak kurduğu şirketlerden Ordu Yazılım A.Ş (ORYAZ), Ordu Enerji A.Ş. (OREN) ve Ordu Tarım A.Ş. (ORTAR) tarafından hayata geçirilen projeler ise büyük beğeni topluyor.

YAZILIM PROJELERİ TAM NOT ALDI

Toplamda 11 proje ile fuarda yer alan ORYAZ A.Ş.’nin GSM Uzaktan Kontrollü Su Sayacı, Akıllı Bisiklet Sistemi, Coğrafi Tabanlı Aykome Yazılımı ile yine Coğrafi Tabanlı Vektörle Mücadele Yazılımı en çok ilgi gören projeler arasında yer alıyor. ORYAZ’ın yazılımını yaptığı akıllı bisikletler fuara katılım sağlayanların ilgisiyle karşılaşıyor. Coğrafi Tabanlı Aykome Ve Vektörle Mücadele yazımları da ilgi görürken ORYAZ temsilcileri tarafından çalışmalar hakkında brifingler veriliyor.

IRAK BAŞKONSOLUSU’NDAN BİRLİKTE ÇALIŞMA TALEBİ

Fuarı ziyaret eden ve Ordu Büyükşehir Belediyesi standını gezen Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, tüm yazılımları ORYAZ tarafından üretilen GSM Kontrollü Su Sayacı ile ilgili brifing aldı. Çalışmaları dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ve ORYAZ’ı tebrik eden Başkonsolos Majeed, Irak ile çalışma için genel görüşme talebinde bulundu.

ENERJİ YATIRIMLARINA YOĞUN İLGİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncüsü olduğu Ordu Enerji A.Ş’de (OREN) çalışmalarıyla fuarın bir diğer gözdesi oldu. Ordu’da yapılan çöpten enerji üretimi, güneş ve

rüzgâr enerjileri sistemleri ile şehir şebeke suyundan elektrik üretimini sağlayacak olan mini HES projeleri beğeni topluyor.

BÜYÜKŞEHRİN ÜRETTİĞİ TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BEĞENİ KAZANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında yaptığı çalışmalar da fuarı ziyaret edenlerin beğenisini kazandı. Ziyaretçilere, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Biyoinivasyon Merkezi’nde yapılan çalışmalar, doku kültürü yöntemiyle yetiştirilen bazı türlere ait çok sayıda örnek ata tohumumu örnekleri gösteriliyor.

Tarım alanında ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetiştirdiği tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen aromatik yağlar ve bunlardan üretilen sabunlar standı ziyaret edenler tarafından beğeni ile karşılanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi standında öte yandan ORTAR tarafından üretimi yapılan Kybele çikolatası ve Ordu’nun yöresel ürünleri ikram ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi standı, tüm bu çalışmaları yerinde görmek isteyenler için 9 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ