Ordu Haber – Ordu Ana haber

OBBKT Seyircisi 15 Bine Ulaştı

OBBKT Seyircisi 15 Bine Ulaştı
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) tarafından bu sezon sahnelenen “Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” adlı tiyatro oyunları seyircinin beğenisine sunulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayı ortalarında sahnelenmeye başlayan oyunlar 75 kez sahneye koyularak yaklaşık 15 bin seyirciye ulaşırken, müzikli çocuk oyunu “Dağ Denize Kavuştu” da küçük izleyicilerle buluştu.
“AYYAR HAMZA” ADLI OYUN 41. KEZ SAHNELENECEK
“Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” adlı oyunları 75 kez sahneleyen OBBKT, yaklaşık 15 bin seyirciye ulaştı. Her Salı ve Cuma günleri OBBKT’de oyunlarını sergileyen tiyatrocular, Ayyar Hamza adlı oyunu 41. kez sahnelemeye hazırlanıyor. Fatsa, Ünye, Aybastı, Korgan, Gürgentepe, Akkuş, İkizce ve Kumru ilçelerinde de OBBKT oyuncuları tiyatro oyunlarını sahnelemeye devam ediyor.
BAŞKAN YILMAZ, “İLGİDEN MEMNUNUZ”
Sahnelenen yetişkin ve çocuk oyunlarıyla oldukça yoğun bir sezon geçirildiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Özellikle ilçelerimizde her pazartesi ya da perşembe günleri planlayarak sergilediğimiz oyunlarımızda seyirci salona sığmıyor. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunlarımız, gerek geleneksel Türk tiyatrosundan ilginç örneklerin sergilenmesi gerekse düşündürürken güldüren, interaktif yönüyle insanı şaşkınlığa sürükleyen, hüznü ve neşeyi bir arada yaşatan kurgusuyla seyircilerden bol alkış alıyor. Ordulu sanatseverlerin ilgisinden çok memnunuz. Tiyatronun özellikle çocuklarımız için oldukça faydalı olduğunun bilincinde hareket ederek “Kral Çıplak” oyununun yanı sıra “Dağ Denize Kavuştu” adlı müzikli çocuk oyunumuzu da minik izleyicilerimizle buluşturmaya başladık” dedi.
“Dağ Denize Kavuştu” adlı müzikli çocuk oyunu, yanlış inanç ve korkularla beslenen bir düşmanlığın ayırdığı iki köye barışı getirmek için çabalayan çocukların serüvenlerini anlatıyor. Oyunda ayrıca yasakçı, katı eğitimin mutsuz ettiği çocuğun özgürlük arayışını dile getirerek insanlar arasındaki sevginin kan bağından çok yardımlaşmayla, karşılıklı anlayış ve saygıyla oluşturulması gerektiği vurgulanıyor.
OYUNLAR TOKAT’TA DA SAHNELENDİ
Bu sezon sahnelenen ve büyük ilgi gören Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” adlı tiyatro oyunları, Tokat’ta da görücüye çıktı. Her iki oyunda 600 seyirciyle buluşan Ordulu sanatçılar, Erbaa Kültür Kongre Merkezi’ni dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ