Ordu Haber – Ordu Ana haber

Ordu İlinin Nüfusu 753 Bin Oldu

Ordu İlinin Nüfusu 753 Bin Oldu
  • EKONOMİ / GENEL / GÜNDEM
  • 06 Ocak 2017
  • Ordu İlinin Nüfusu 753 Bin Oldu için yorumlar kapalı
  • 518 KEZ OKUNDU
 Başkan Enver Yılmaz, Oney Flash Fm’de “Haftanın Yorumu” adlı programa telefonla bağlanarak 3 Aralık’tan itibaren sürdürülen çalışmalarla birlikte Ordu’nun nüfusunun % 3.2’lik bir artışla 753 bini bulduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, “22 bin kişilik artışın genel bütçeden Ordu Büyükşehir Belediyesine ve dolayısıyla hizmetlerimize getirisi yıllık ortalama 9 milyon TL’dir. Bunun yanında artan nüfusumuzla birlikte yeni bir seçimde milletvekili sayımız 6 olacak” dedi.
YÜZDE 3.2 ARTIŞ SAĞLANDI
Programda Hakan Korkmaz ve Musa Özgür Kıroğlu’nun sorularını cevaplayan Başkan Enver Yılmaz, Ordu nüfusunun gerçek rakamlarına ulaşması için sadece İstanbul’a 5 kez gittiklerini belirterek, 729 bin olan sayının 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 753 bine ulaştığını söyledi. 3.2‘lik bir artışın gerçekleştiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Devletin yatırımlarında bile bir ölçüt vardır. Devlet Planlama Teşkilatının kriterlerine göre yatırımların yapılabilmesi için nüfus sayısının 750 bin olması gerekir. Çok şükür biz bu rakamı geçtik. 753 bin rakamıyla birlikte milletvekili sayımız da yeni bir seçimle 6 olacaktır. Nüfus artışını biraz daha zorlarsak sayıyı 7’ye çıkarabiliriz. Bazı ilçelerimizde % 20‘lere varan nüfus artışı oldu. Biz bu çalışmaları yürütürken Ordu nüfusunun kış ayları değil, yaz ayları baz alınarak değerlendirilmesini istedik. Aralık ayında 720 bin olarak gördüğünüz nüfus, Ağustos ayında neredeyse iki katı oluyor” diye konuştu.
DIŞ CEPHELERDE AHENK SAĞLANDI
Ordu’nun sahili olan ilçelerinde sürdürülen Dış Cephe İyileştirme Projesi’yle ilgili de kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran Başkan Enver Yılmaz, “Bilindiği üzere dış cephe iyileştirme projemizin pilot uygulamasını Altınordu ilçemizde yaptık. Rus Pazarı ile Adliye binası arasında kalan kısımda çalışmalarımız tamamlandı. Ortaya çıkan görünüm, hem vatandaşlarımızı memnun etti hem de ilimizde Karadeniz sahil yolu üzerinden geçen yolcularda olumlu bir izlenim bıraktı. Altınordu’da sahil boyunca toplam 225 binanın dış cephe iyileştirmesini gerçekleştireceğiz. Ünye ilçemizde toplam 4 km’lik sahil güzergâhında 180 binanın dış cephesini iyileştireceğiz. İlerleyen süreçte Fatsa ilçemizde de bu çalışmaları sürdüreceğiz. Dış cephe iyileştirme çalışmalarımızı vatandaşlarımızla ortak yürütüyoruz. Masrafların yarısı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.
ÜNYE PORT BÖLGENİN KALKINMASINI ETKİLEYECEK
Başkan Enver Yılmaz, bölgenin kalkınmasını etkileyecek Ünye Port Projesi’yle ilgili de yaptığı açıklamada, bu projenin geniş kapsamlı planlandığını, Ünye Limanının şu anda mendireğinin uzatılmasının Ünye Port Konteyner Limanı’nın devreye girmesiyle birlikte özelliğini kaybedeceğini ve bu nedenle aceleci davranmak istemediklerini söyledi.
Bilindiği üzere Ordu Büyükşehir Belediyesinin önemli projeleri arasında bulunan ve Karadeniz Bölgesi’nin tamamını etkileyerek Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek olan Ünye Port Konteyner Limanı Projesi kapsamında Ro-Ro iskelesi, Kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pilotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan işletmeler için 1.050 m’lik rıhtımlar ve ilgili tesisler de bulunacak.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ