Ordu Haber – Ordu Ana haber

Ordu’da Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu makale yarışması sonuçlandı.

Ordu’da Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu makale yarışması sonuçlandı.
  • EĞİTİM / GÜNDEM / KÜLTÜR SANAT
  • 28 Aralık 2023
  • Ordu’da Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu makale yarışması sonuçlandı. için yorumlar kapalı
  • 88 KEZ OKUNDU

Ordu’da Milli şair Akif Ersoy doğumunun 150 yılından görkemli bir törenlerle anıldı

#akifruhlucocuklarokulu tarafından düzenlenen/organize edilen, kamuoyuna duyurulan Ordu’da resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. yılı münasebetiyle “Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu makale yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yarışmaya Ordu İl genelinden toplamda 18 eser başvurmuş, okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından incelemesi sonucu ilk aşamayı geçen 10 eser, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından kurulan tarafsız komisyonca ayrı ayrı puanlanmış ve sıralama oluşturulmuştur.

1. olan olan esere 5.000 TL ödül verilen yarışmada toplam 15.000 lira ödül dağıtıldı. Ödül töreni okulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir ŞİRİN de katıldı. Bekir ŞİRİN başkanımız “Mehmet Akif- Bir Karakter Heykelinin Anatomisi” konulu bir de konferans verdi.

Ödül törenine Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih VARGELOĞLU, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur BEKYÜREK, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katılım gösterdi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 150. Doğum günü anlamlı bir şekilde kutlandı.

Yarışmada 1. olan “Akif’le Yeşermek” makalesiyle Kabataş Senai Yediyıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Esra Çakır,
2. olan “Çocuklarımıza… Akif’in İnanç Dolu Göğsünden Akif’in Neslini Yeşerten Büyük Miras” makalesiyle Altınordu Ortaokulu öğretmeni Leyla Yıldırım,
3. Olan “Çocuk Yetiştirmede Mehmet Akif’in Eserlerindeki Temaların Ortaya Çıkarılması ve Uygulama Örnekleri” makalesiyle Ünye Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Alper Kayabaşı,
Özendirme Ödülleri alanlar,
“Akif’in İzinde Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek” makalesiyle Altınordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Sevil Şentürk ve
“Eğitim Dünyasında Asım’ın Neslini Yetiştirmek” makalesiyle Ordu Bahçeşehir Koleji öğretmeni Gizem Doğruyol.
Jüri Özel Ödülü alan,
“Mehmet Akif’in Gençliğe Dair Hayali” makalesiyle İkizce Yoğunoluk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmeni Aysun Taşdemir plaket ve hediye çekleriyle ödüllerini teslim aldılar.Konu ile ilgili Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Turan Aksoy Şu ifadelerde bulundu: “Mehmet Akif’in 150. doğum yıl dönümüne özel. Herkes ölüm yıldönümünü anar biz doğum yıl dönümünü andık.
Ama her şeyden önemlisi Akif ruhlu çocuklar yetiştirmek üzerine Türkiye’de ilk ve tek makale yarışması

Yarışmaya katılan tüm katılımcılarımıza, okulumuz öğretmenlerine, jüri üyelerimize, ödül törenine katılan tüm katılımcılarımıza TEŞEKKÜRLER…”

#eğitimkentiORDU
#akifruhlucocuklarokulu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ