Ordu Haber – Ordu Ana haber

Ordu’da doktorlar şiddete karşı iş bıraktı

Ordu’da doktorlar şiddete karşı iş bıraktı
  • SAGLIK
  • 26 Temmuz 2023
  • Ordu’da doktorlar şiddete karşı iş bıraktı için yorumlar kapalı
  • 223 KEZ OKUNDU

Ordu’nun Fatsa Devlet Hastanesi’nde görevli kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Okay Kutbay’ın darp edilmesi Dolayısıyla Fatsa’daki doktorlar Eylem yaparak iş bıraktılar konuyla ilgili açıklama yapan Fatsa Devlet Hastanesi üroloji uzmanı Operatör Doktor Yüksel Şahin devlet kurumlarında çalışanların vatandaşlar devlete emanettir Can sevindiklerinin sağlanması gerektiğini ifade etti

Fatsa Devlet Hastanesi üroloji uzmanı Operatör Doktor Yüksel Şahin Açıklamasına Şöyle devam etti; “Hastaneler cana can katması gereken kurumlar olmalı iken son günlerde adeta vahşi batı film setlerine dönmüş durumdadır.

Silahlı saldırganlar hastanelerimize elini kolunu sallayarak giriyor ve gerek hekimlerin gerekse sağlık çalışanlarının, vatandaşların canına kast ediyor.

Valiliklerde, adliye binalarında ,AVM’lerdeki güvenlik önlemlerinin aynısının sağlık kurumlarında alınmama sebebi nedir ?

Opr.Dr.Okay Kurtbay dün akşam bir hasta yakın tarafından saldırıya uğramış kaşı açılmış ve kafa travması geçirmiştir. Bu olayı kabul etmemiz mümkün değildir.

Daha bir sene önce Konya’da Uzm.Dr. Ekrem Karakaya meslektaşımız hunharca katledildi. Bunun acısı kalbimizde ilk günkü gibi hissediyoruz ve yeni acılar yaşamak istemiyoruz.

Sağlık kurumlarında şiddetin sona bulmasını talep ediyoruz.

Gerek toplumda gerekse idarede farkındalığın oluşması ve dün yaşadığımız şiddet olayını protesto etmek için 26.07-2023 tarihinde Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunun almış olduğu meşru iş bırakma kararına katılıyor acil işlemler dışında her türlü sağlık hizmetini durduruyoruz.

Artık yeter sağlıkta şiddet son bulsun.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ