Ordu Haber – Ordu Ana haber

TANDOĞAN PROJELERİNİ ANLATTI

TANDOĞAN PROJELERİNİ ANLATTI
  • GENEL
  • 21 Haziran 2019
  • TANDOĞAN PROJELERİNİ ANLATTI için yorumlar kapalı
  • 582 KEZ OKUNDU

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Saim Tandoğan, “Sözlerimizin arkasındayız. Her şeyi yavaş yavaş yapacağız. Kimse bundan endişe etmesin. Tek beklentimiz biraz sabır.” dedi.

Tandoğan, yaptığı açıklamada, göreve başlayalı iki ay olduğunu belirterek, “Artık kırkımız çıktı. Bundan sonra sahalardayız. İşimiz çok. Söz verdiğimiz projeler var. Verdiğimiz sözleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Göreve de 5 yıllığına seçildik. Tek beklentimiz halkın biraz sabırlı olması.” diye konuştu.

Şu anda planlamaların yapıldığını söyleyen Tandoğan, “Verdiğimiz sözleri, yapmak istediğimiz projelerin planlamalarını yapıyoruz. Bürokraside işler biraz yavaş ilerlese de biz bunu hızlandırmaya çalışıyoruz. Perşembe ilçesi bir turizm yeri. Kendine has bir yapısı var. İnşallah biz bunu ekonomiye katkı sağlaması için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Perşembe ilçesinin güzel bir coğrafyası olduğunu vurgulayan Tandoğan, ancak ilçenin coğrafi açısından zor bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçenin bin 300 km yol ağının bulunduğunu kaydeden Tandoğan, “Bu yollarda da çalışmalarımız başladı. Bunun için yeni ihalelerde yapıyoruz. Bunun yanı sıra değişik projelerimiz de var. Bunları hayata geçirirken mülkiyet sorunlarını da aşmaya çalışıyoruz. Özellikle eski tarihi değerlerimize önem vermeye çalışıyoruz.” dedi.

– “Tarihi konak restore edilecek”

İlçedeki İsmailağa konağına değinen Tandoğan, “Sayın kaymakamımız Ahmet Arık’ın önderliğinde şu anda buranın mülkiyet sorununu çözdük. Önümüzdeki günlerde buranın tadilatı ve restorasyonunu yapacağız. Burayı yapacak paramız da var. Değerlerimiz yok olmadan buraları ilçemize kazandırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Başkan Tandoğan, Perşembe ilçesinin kıyılarının bakir kaldığını belirterek, Karadeniz oto yolunun ilçeden geçmemesinin de kendileri için şans olduğunu ifade etti.

– “Yeni butik oteller yapılacak”

İlçeye yeni yatırımcıları davet ettiklerini anlatan Tandoğan, ilçeye bölgeye uygun olabilecek yeni otelleri de kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Otellerin dikey olmayı yatay olacağını ve doğayı kesinlikle bozmayacak şekilde butik olacağını anlatan Tandoğan, bunun yanı ilçede atıl durumda kalan yerleri de yeniden değerlendireceklerini dile getirdi.

Tandoğan, ilçede büyükşehir belediye başkanı Mehmet Hilmi Güler tarafından da proje yapılacağını ifade etti.

– “Sözlerimizin arkasındayız”

Başkan Tandoğan, ne söz verdilerse tüm sözlerinin arkasında olduğunu ifade ederek, “Her şeyi yavaş yavaş yapacağız. Kimse bundan endişe etmesin. Tek beklentimiz biraz sabır. Elimizden geldiğince de vatandaşlarımızla iç içe olacağız. İnşallah ilçeyi marka yapacağız. Hem kültürel hem de sosyal alanda çalışmalarımız sürecek. Burada noksan bir şey bırakmak istemiyoruz. Zaten vatandaşlarımız ilçede değişim olduğunu zaman içerisinde görecekler.” dedi.

İlçeye özgü olan cevizli helva gibi ürünleri daha ön plana çıkarmak için çalışmalarının olduğunu da söyleyen Tandoğan, coğrafi işaret aldıkları cevizli helvayı tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

– Sakin Şehir “Perşembe”

İlçenin “Sakin Şehir” unvanına sahip olduğunu da ifade eden Tandoğan, bundan sonraki süreçte sakin şehirden daha çok faydalanmayı amaçladıklarını kaydetti.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını her yıl artırmak istediklerini belirten Tandoğan, “Ancak son yıllarda sakin şehir olayı bir kesintiye uğradı. Sakin şehir unvanını çok önemsiyoruz. İnşallah bu durumu daha da canlandıracağız. İnşallah çok iyi çalışır ve kendimizi çok iyi tanırdırsak bunda daha fazla başarılı olabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tandoğan, sakin şehire tüm halkın da sahip çıkması çağrısında bulunarak, el birliği ile çalışmaları durumunda hedeflerine daha rahat ulaşabileceklerini ifade etti.

– “Balıkçılık bizim birinci geçim kaynağımız”

Başkan Tandoğan ilçe halkının önemli kısmının balıkçılık ile geçimini sağladığını da belirterek, “Kendi sularımızda her türlü balıkçılık yapabiliyoruz. Son yıllarda kaya mezgidi marka oldu. Bunun yanı sıra kültür balıkçılığı yaygınlaşmaya başladı. Özellikle burada üretilen somon balıkları birçok ülkeye de ihraç ediliyor. Sektör olarak tüm arkadaşlarımızda güzel kazanıyorlar.” dedi.

Balıkçılığın birinci geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Tandoğan, ev hanımlarının da zaman zaman denize açılarak eşlerine yardımcı olduğunu söyledi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ