Ordu Haber – Ordu Ana haber

YENİLİKÇİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI I. GENEL KURULU YAPILDI

YENİLİKÇİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI I. GENEL KURULU  YAPILDI
  • EĞİTİM / GÜNCEL
  • 17 Haziran 2022
  • YENİLİKÇİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI I. GENEL KURULU YAPILDI için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Genel merkezi Ordu’da olan tek eğitim sendikası Yenilikçi Eğitim Çalışanları Sendikası (YES) ilk seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Ocak ayında Ordu’da kurulan ve Genel Merkezi Ordu’da bulunan Yenilikçi Eğitim Çalışanları Sendikası ilk kongre heyecanını yaşadı. Genel Kurula üyeler, STK temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Sendikanın Kurucu Başkanı olan ve tekrar Genel Başkanlığa seçilen murat Duman genel kurula bir konuşma yaparak sendikanın vizyon ve misyonu hakkında açıklamalarda bulundu:
“TÜRKİYE’DE KAMU SENDİKACILIĞININ İLK DÜĞMESİ YANLIŞ İLİKLENMİŞTİR.”
. Siyasete yön vermesi gereken sendikacılık, siyaset tarafından yönlendirilen sendikacılık haline getirilmiştir. Mesleki ve sendikal çalışmaları ile kanun yapma sorumluluğunda olanlara yol gösterecek sendika anlayışı, her daim söz veren her daim söyleneni kabul eden sendika anlayışına çevrilmiştir. Sendikal iktidarla siyasi iktidar, sendikal muhalefetle siyasi muhalefet arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye’de kamu çalışanlarının her yıl konuştuğu ve yaşadığı sorunların çözümünden daha elzem olan, üstesinden gelinmesi gereken bir türlü sivilleşemeyen Sendikacılıktır.
“EĞİTİMİN SORUNLARINI TOPYEKUN ÖĞRETMENE YIKMA ALIŞKANLIĞI İLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZ BİR ZAMANI YAŞIYORUZ.”
Eğitimin yapısal sorunlarını öğretmene yıkmak sorunlara kolaycılıkla yaklaşmakla açıklanabilir. Sistemsel sorunları sanki öğretmen sorunuymuş algısıyla geçiştirmek aynı zamanda öğretmenin ve öğretmenliğin değerinin de yitirilmesine sebep olmaktadır. Eğitimin sorunlarının yapısal olduğunu kabul etmediğimiz sürece eğitimde istenilen hedefe ulaşmamız mümkün değildir.
“YAKIN ZAMANDA YAYINLANAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR.”
Özlük haklarını artıran, öğretmenin ve öğretmenliğin kaybolan değerini hak ettiği seviye çıkaracak olan bir kanun beklerken sadece kariyer basamakları adı altında yayınlanan bir kanun ortaya çıkmıştır. Öğretmenlik zaten kariyer ve uzmanlık mesleğidir. Tekrar sınavla öğretmenin uzman ve başöğretmen olmasının eğitimin hangi sorununu düzelteceğini gerçekten merak ediyoruz. İllaki yapılacaksa 10 yılı dolduran öğretmene uzman, 20 yılı dolduran öğretmene başöğretmen unvanı verilmelidir.
Genel Başkan Murat Duman, sendikanın ilkelerinin ise şunlar olduğunu söyledi:
“Sadece Sendika, Sadece Sendikacılık” anlayışıyla özgür sendikacılık vazgeçilmez ilkemizdir.
Özgür, eleştirel ve sorgulayıcı sendikacılık yapmayı, bunu gerçekleştirirken de tek tip değil çok sesli sendikacılık ilkeleri ile hareket etme amacındayız.
Tüm eğitim çalışanlarının hak ve hukuklarını koruyup sosyal, kültürel ve ekonomik haklarını geliştirmek için çalışırız.
Meslek hayatında olmazsa olmaz ilkenin adalet ve liyakat olduğunu her zaman savunuruz.
Emek kutsaldır, düsturuyla çalışanlarının emeğini her zaman değerli görür emeğin karşılığının en güzel şekilde almak için varız.
Eğitim çalışanlarının hem mesleki hem sosyal hayatını insan onuruna yakışan biçimde geçirmesi için çalışırız.
Yandaş ve siyasi sendikacılık anlayışına uzak bir sendikal anlayışa sahip olmak için kurulmuş olup bu ilkeden asla ödün vermeyeceğiz.
Yapılan seçimde Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
Genel Başkan: Murat Duman
Genel Sekreter : Fatih Pala
Genel Teşkilatlandırma Sekreteri: Yasemin İçten
Genel Mali Sekreter : Kadir Arslan
Genel Basın ve Yayın Sekreteri: Emine Akpınar Başar

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ